Sognepræster

Per Rasmussen

Fænøvej 34

pera@km.dk

Sjælesorg - tal med din præst

Sjælesorg er en væsentlig del af vores opgave som præster. Det behøver dog ikke kun at handle om sorg, selv om det måske lyder sådan. Ordet kommer af det tyske ”Seelsorge”, hvilket vil sige omsorg for sjælen, og det betegner præstens omsorg for det enkelte menneske i menigheden. En sjælesorgsamtale kan have meget vide rammer. Det kan naturligvis handle om trosspørgsmål, men det kan lige så vel handle om andre ting, man kan bekymre sig om; for eksempel tvivl, skyld, skilsmisse, arbejdsløshed, fortvivlelse eller andet. Præstens rolle er at lytte og følge et menneske på en vej, som kan føles for tung at gå alene. Nogen mennesker ønsker at bede en bøn, andre måske synge en salme, men det er ikke alle. Der er ikke noget, som er hverken for stort eller småt, til en fortrolig samtale med en af os. Vi skriver ikke ned og fører ikke journal, idet en præst har 100% tavshedspligt.

-Præsterne i Hulsig og Skagen kirker